Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Saugaus eismo renginys - Neformali bendruomenė "Vienkiemis" - STALO ŽAIDIMAI


Neformali bendruomenė vienkiemis toliau vykdo užplanuotus renginius konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2019“, kurį organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos kartu su Lietuvos Kaimo bendruomenių sąjunga. Šį kartą karštą vasaros popietė susirinkome draugėn, vaikams pasiūlėme pažaisti stalo žaidimus apie saugų eismą, pavartyti turimas knygeles. O suaugusieji pasibendravome apie skaudžius pastarosiomis dienomis įvykusius autoįvykius Lietuvos keliuose, pripažinome, kad jei tik visi vairuotume atsakingiau, neviršytume greičio tikrai autoįvykių būtų mažiau.

Teresė Dočkuvienė vaikams padovanojo po juostinį atšvaitą, pagyrė už puikiai sužaistus žaidimus ir linkėjo saugios vasaros.
 












Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Saugaus eismo renginys - Neformali bendruomenė "Vienkiemis" - Kompiuteriniai piešiniai „Aš saugus gatvėje“.

Vaikai, paaugliai daug laiko praleidžia prie kompiuterio. Tad buvo pasiūlyta jiems nupiešti piešinių su kompiuteriu tema „Aš saugus gatvėje“. Ši idėja jiems patiko, jie perteikė savo piešiniuose tai, kas jiems atrodė aktualu būti gatvėje saugiam. Mielai pasidžiaugė savo darbeliais, pagyrėme juos už prasmingai praleistą laiką, tuo pačiu parodydami, kad ir kompiuteriu mes galime išreikšti savo mintis. Mažesni, tiek vyresni džiaugėsi, kad nupiešti jiems buvo tikrai nesunku, įdomu. Jiems priminėme ir saugaus eismo taisykles. Siuntėme linkėjimus nuo projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“ personažo Katino. Iš tiesu reikalingas šis projektas, kurį organizuoja LR Automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos.

Neformalios bendruomenės "Vienkiemis" saugaus eismo renginys - Pokalbis – saugaus eismo dienos

  Tai dienos, suteikiančios galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Susirinkę kaimynės aptarinėjo vaikų, anūkų piešinėlius saugaus eismo tema. Kalbėjosi apie saugaus eismo taisyklių laikymosi būtinybę, nes nėra nieko brangesnio už žmogaus sveikatą ir gyvybę. Dalyvaudami saugaus eismo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2020/2021“ vis pasitiksliname, pasikartojame saugumo reikalavimus ir mokome kitus jų laikytis.  

Saugaus eismo renginys – Neformali bendruomenė Vienkiemis – Ratų puošyba saugaus eismo elementais.

Begalinis noras vis gražiau tvarkyti sodybų aplinkas, ieškoti kuo įdomesnių puošimo sprendimų, nusprendėme, kad seni dviračių ar vežimo ratai taip pat gali ne tik puošti sodybą, bet ir vos tik pažvelgus į šias puošmenas prisiminti, kad mes nuolat turime rūpintis savo ir kitų saugumu, nes „Vienkiemio“ bendruomenė  dalyvauja „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“ konkurse, kurį organizuoja Automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos. Puošyboje naudojame  gėles ir atšvaitus. Puoštus ratus pakabinome matomoje vietoje, pastatėme, kur derėtų su aplinka. Tai ir gražu, nuolat mums ir visiems atvykusiems į svečius primins saugų eismą, tamsoje jie bus matomi, nes apšvietus žibės.