Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Neformalios bendruomenės "Vienkiemis" saugaus eismo renginys - Akcija „Būk matomas kelyje“.

 

Bendruomenė „Vienkiemis“ organizavo akciją „Būk matomas kelyje“. Prisiminėme, kad reikia būti matomiems kelyje. Praktiškai išbandėme atšvaitų dėvėjimo būdus, jų matomumą tamsiu paros metu. 








 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Neformalios bendruomenės "Vienkiemis" saugaus eismo renginys - Pokalbis – saugaus eismo dienos

  Tai dienos, suteikiančios galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Susirinkę kaimynės aptarinėjo vaikų, anūkų piešinėlius saugaus eismo tema. Kalbėjosi apie saugaus eismo taisyklių laikymosi būtinybę, nes nėra nieko brangesnio už žmogaus sveikatą ir gyvybę. Dalyvaudami saugaus eismo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2020/2021“ vis pasitiksliname, pasikartojame saugumo reikalavimus ir mokome kitus jų laikytis.  

Neformalios bendruomenės "Vienkiemis" saugaus eismo renginys - Pasaulinė diena žuvusiesiems eismo įvykiuose atminti

 P asaulinė žuvusių keliuose diena minima kasmet trečiąjį lapkričio sekmadienį. Prie minėjimo prisijungė Vienkiemio gyventojai. Jie reiškė solidarumą ir atjautą žmonėms, kurie išgyvena netektis dėl keliuose prarastų artimųjų. Vienkiemio gyventojai gyvena prie labai judraus kelio ir sankryžos. Joje dažnai įvyksta avarijų. Priminėme vieni kitiems, kad artimąsias šviesas įsijungęs vairuotojas pastebės pėsčiąjį su atšvaitu iš 150 metrų atstumo, o įjungęs ilgąsias – net iš 300 metrų atstumo. Tad bet kur keliaudami dėvėkime šviesą atspindinčias priemones ir bus mažiau aukų keliuose. Labai norime, kad tiek pėstieji, tiek dviratininkai saugotų savo ir kitų gyvybes ir nesiblaškytų po kelią tamsiu paros metu be atšvaitų. Būkite visi matomi ir saugūs !      

Saugaus eismo renginys – Neformali bendruomenė “Vienkiemis“ - Pokalbis su autoserviso darbuotojais apie žiemines padangas.

Pokalbis su autoserviso darbuotojais apie žiemines padangas. Sužinojome, kokias padangas geriau įsigyti, kad iš vieškelio be trukdžių įvažiuoti į judrų kelią, jeigu įvažiavimas yra į kalną. Kaip sustojus saugiai   pajudėti, kad neįvyktų eismo įvykis. Pasidalinome vairavimo patirtimi. Pašnekesys buvo įdomus ir naudingas. Pokalbio pabaigoje autoserviso darbuotojams įteikėme šviesą atspindinčias liemenes, linkėdami būti saugiems. Tai dar vienas „Vienkiemio“ renginys saugaus eismo tema.