Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Neformalios bendruomenės "Vienkiemis" saugaus eismo renginys - Kompiuterinių filmų, žaidimų su saugiu eismu peržiūra.

 2021-04-29 neformali bendruomenė „Vienkiemis“ organizavo kompiuterinių filmų, žaidimų su saugiu eismu peržiūrą. Kalbėjome, kad naujosios technologijos, filmai, žaidimai taip pat turi teigiamą poveikį prisimenant kelių eismo taisykles. Ne tik suaugusieji, bet šį kartą ir paaugliai mokė vieni kitus žaisdami. Aptarėme situacijas, kaip elgtis susidarius avaringai situacijai. Tai naudingai praleistas laikas kartu žaidžiant ir prisimenant. Džiaugiamės galėdami dalyvauti konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“ konkurse.






 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Saugaus eismo renginys – Neformali bendruomenė Vienkiemis – Pokalbis –praktika „Saugus malkų vežimas“.

Vienkiemio gyventojai domėjosi, kalbėjosi – praktiškai stebėjo „Saugų malkų vežimą, pakrovimą, iškrovimą “. Gyvenant vienkiemiuose namus apsišildome malkomis. Todėl visi vienkiemių gyventojai turi laiku pasirūpinti malkomis. Tad svarbu saugiai, laikantis visų reikalavimų organizuoti saugų malkų pakrovimą, tvirtinimą bei vežimą, nes tai reikalauja medienos vežimo keliu transporto reikalavimai. Puiki proga buvo stebėti, kaip fiskaro vairuotojas, dėvėdamas šalmą, šviesą atspindinčią liemenę, fiskaru krovė medieną į sunkvežimį. Vežamos skaldytos malkos turi būti uždengtos, o rąstai vežami sutvirtinti diržais. Džiaugiamės dalyvaudami Automobilių kelių direkcijos prie susisiekimo ministerijos projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2018“. Tad turėjome progą padovanoti malkų vežėjams saugos liemenę. Palinkėjome vieni kitiems būti saugiems.

Saugaus eismo renginys - Neformali bendruomenė "Vienkiemis" - Kompiuteriniai piešiniai „Aš saugus gatvėje“.

Vaikai, paaugliai daug laiko praleidžia prie kompiuterio. Tad buvo pasiūlyta jiems nupiešti piešinių su kompiuteriu tema „Aš saugus gatvėje“. Ši idėja jiems patiko, jie perteikė savo piešiniuose tai, kas jiems atrodė aktualu būti gatvėje saugiam. Mielai pasidžiaugė savo darbeliais, pagyrėme juos už prasmingai praleistą laiką, tuo pačiu parodydami, kad ir kompiuteriu mes galime išreikšti savo mintis. Mažesni, tiek vyresni džiaugėsi, kad nupiešti jiems buvo tikrai nesunku, įdomu. Jiems priminėme ir saugaus eismo taisykles. Siuntėme linkėjimus nuo projekto „Eismo saugumas bendruomenėse 2017“ personažo Katino. Iš tiesu reikalingas šis projektas, kurį organizuoja LR Automobilių kelių direkcija prie susisiekimo ministerijos.

Neformalios bendruomenės "Vienkiemis" saugaus eismo renginys - Pokalbis – saugaus eismo dienos

  Tai dienos, suteikiančios galimybę dar kartą kiekvienam visuomenės nariui, eismo dalyviui, susimąstyti apie žmogiškąsias vertybes – gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje. Susirinkę kaimynės aptarinėjo vaikų, anūkų piešinėlius saugaus eismo tema. Kalbėjosi apie saugaus eismo taisyklių laikymosi būtinybę, nes nėra nieko brangesnio už žmogaus sveikatą ir gyvybę. Dalyvaudami saugaus eismo projekte „Eismo saugumas bendruomenėse 2020/2021“ vis pasitiksliname, pasikartojame saugumo reikalavimus ir mokome kitus jų laikytis.